Шкољке у белом вину
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Главно јело
- Кухиња: Медитеранска кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Ручак
- Прилика: Летњи оброк
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 4 особе.
- 3 ком. белог лука
- 1 ком. бибера
- 400 мл белог вина
- 200 г црног лука
- 1 ком. лимунa
- 150 г шкампи
- 50 мл маслиновог уља
- першуновог листа
- со
- 800 г дагњи

Затворене шкољке остружите и добро оперите у хладној води. У дубљем тигању пропржите исечени црни и бели лук на маслиновом уљу. Додајте опране козице и шкољке, те их прелијте вином. Кувајте их поклопљене шест-седам минута, повремено потресајући тигањ, како би се шкољке отвориле. Зачините их сољу, бибером и соком једног лимуна. Пре служења украсите шкољке свежим першуном. Напомена: шкољке које се нису отвориле уклоните из тигања. Уз ово традиционално медитеранско јело можете послужити И кувани кромпир или пасту скувану ал денте. Пријатно!
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт