• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Лако
Висок
Више од 30 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Медитеранска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Летњи оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Шкољке у белом вину
Лако
Висок
Више од 30 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 3 ком. белог лука
  • 1 ком. бибера
  • 400 мл белог вина
  • 200 г црног лука
  • 1 ком. лимунa
  • 150 г шкампи
  • 50 мл маслиновог уља
  • першуновог листа
  • со
  • 800 г дагњи
Шкољке у белом вину
Припрема

Затворене шкољке остружите и добро оперите у хладној води. У дубљем тигању пропржите исечени црни и бели лук на маслиновом уљу. Додајте опране козице и шкољке, те их прелијте вином. Кувајте их поклопљене шест-седам минута, повремено потресајући тигањ, како би се шкољке отвориле. Зачините их сољу, бибером и соком једног лимуна. Пре служења украсите шкољке свежим першуном. Напомена: шкољке које се нису отвориле уклоните из тигања. Уз ово традиционално медитеранско јело можете послужити И кувани кромпир или пасту скувану ал денте. Пријатно!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак