• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Низак
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Викенд оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Шварцвалд торта
Средње
Низак
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 8 Порције +
  • 200 г брашна
  • 7 ком. јаја
  • 50 г црне чоколаде
  • 70 г какаа
  • 1 ком. прашка за пециво
  • 400 мл слатке павлаке
  • 250 г шећера
  • 1 ком. ванилин шећерa
  • 30 мл уља
  • 400 г вишања
Шварцвалд торта
Припрема

За припрему коре најпре одвојите беланца од жуманца. Миксером умутите снег од беланаца са 150 г шећера, потом додајте, полако мешајући, умућена жуманца са преосталим шећером. У смесу сипајте ванилин шећер и уље. Потом додајте постепено брашно, какао и прашак за пециво како бисте добили фино тесто за кору. Смесу сипајте у округли калуп за печење, па бисквитну кору пеците 40 минута на 180 степени. Када се потпуно охлади, пресеците је попречно на три једнака дела. За фил умутите слатку павлаку са ванилин шећером. Вишњама извуците коштице, а сок који пусте сачувајте – јер ће вам требати за натапање коре. На постољу за торте положите прву кору, прелијте је са неколико кашика сока од вишања, поређајте по њој вишње и премажите слатком павлаком. Поступак поновите и са наредне две коре. Шварцвалд тору украсите наренданом црном чоколадом и вишњама.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак