Шаварма
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Главно јело
- Кухиња: Интернационална кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Ручак
- Прилика: Гурмански оброк
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 2 особе.
- 1 ком. бибера
- 1 г алевe паприкe
- 1 г цимета
- 1 г коријандера
- 1 ком. краставца
- 1 г љуте алеве паприке
- 1 г мускатног ораха
- 1 ком. парадајза
- 400 г пилећег филеа
- 1 ком. млевеног кима
- 1 г першуновог листа
- 1 г со

Piletinu isecite na kockice. Izmešajte pola kašičice mlevenog kima, pola kašičice muskatnog oraha, pola kašičice ljute tucane paprike, pola kašičice aleve paprike, pola kašike cimeta, pola kašičice suvog lišća peršuna, pola kašičice bibera, pola kašičice suvog lišča korijandera i pola kašičice soli. Utrljajte začine u meso i ostavite da prenoći u frižideru. Sutradan meso rasporedite na nauljeni pleh za pečenje. Pecite 15 minuta sa jedne strane, potom okrenite meso i vratite u renu da se dopeče još 10 minuta dok ne porumeni i sa druge strane. Poslužite uz pita hleb koji je sličan našem somunu, bez sredine, sa dvema koricama koje služe kao džep za smeštanje sastojaka u njega. Isecite paradajz i krastavac, koji su neizostavni uz šavarmu, i dodajte mesu. Uživajte u ovom ukusnom obroku! Prijatno!
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт