• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Лако
Низак
Више од 30 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Вече са пријатељима
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Чоколадни мус
Лако
Низак
Више од 30 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 250 г црне чоколаде
  • 30 г маслаца
  • 200 мл млека
  • 200 мл слатке павлаке
  • 2 ком. јаја
Чоколадни мус
Припрема

Ставите млеко у мањи лонац да проври. Изрендајте чоколаду и ставите у чинију. Прелијте је врелим млеком из неколико пута, све време мешајући и топећи чоколаду, док не постане глатка и сјајна. У још врућу смесу додајте два добро умућена жуманцета и 30 г маслаца, те све умутите миксером. Полако додајте умућену слатку павлаку, па благо промешајте. Мус треба да буде у полутечном стању и млак пре него што се разлије у посуде. Оставите га у фрижидеру најмање два сата пре служења.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак