• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Чоколадни капкејк с кремом и кикирикијем

Средње
Средњи
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Чоколадни капкејк с кремом и кикирикијем
Средње
Средњи
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 10 Порције +
  • 140 г брашна
  • 60 г чоколаде за кување
  • 5 мл ароме ваниле
  • 2 ком. јаја
  • 70 г какаа
  • 120 г маргарина
  • 70 г маслаца
  • 80 мл слатке павлаке
  • 1 ком. прашка за пециво
  • 115 г павлаке
  • со
  • 1 ком. сода бикарбоне
  • 190 г шећера
  • 125 г шећера у праху
Чоколадни капкејк с кремом и кикирикијем
Припрема

Отопите на пари путер и чоколаду, додајте какао, па оставите са стране да се прохлади. Помешајте брашно, соду бикарбону и прашак за пециво. Умутите јаја, убаците шећер, екстракт ваниле и со, све добро сједините, додајте прохлађену смесу са отопљеном чоколадом и умутите. Ставите трећину мешавине брашна, умутите, потом сипајте киселу павлаку, наставите с мућењем, на крају додајте остатак мешавине брашна и све добро сједините. У плех поставите папирне корпице за печење, напуните сваку тестом и пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 20 минута. Печене капкејкове оставите да се охладе око 30 минута пре него што их премажете кремом. За крем умутите слатку павлаку, додајте остале састојке и лагано мешајте док се маса не сједини. Шприцом наносите фил на капкејкове и поспите их уситњеним кикирикијем.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак