• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тешко
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Романтични оброк
  • Сезона: Пролеће,Лето

Пошаљи овај рецепт

Чизкејк
Тешко
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 180 г маргарина
  • 450 г крављег сира
  • 250 мл слатке павлаке
  • 50 мл млека
  • 300 г кекса
  • 30 г шећера
  • 1 ком. кремфикса
  • 220 г шећера у праху
  • 1 ком. ванилин шећерa
  • 1 ком. желатина
  • 300 г шумског воћа
Чизкејк
Припрема

Voće skuvajte sa 100 ml vode i tri-četiri kašike šećera oko 10 minuta. Stavite želatin da nabubri u 50 ml vode oko 10 minuta, ali tako da ne provri i dodajte u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostavite da se ohladi. Istopite 180 g margarina i umutite mikserom sa 300 g keksa i pet kašika mleka. Utisnite smesu u okrugli kalup. Ostavite da se stegne u frižideru dok mutite fil. Umutite slatku pavlaku i dodajte kremfiks. U tu smesu dodajte 450 g sira, vanilin šećer i 220 g šećera u prahu. Želatin ostavite da nabubri 10 minuta i zatim ga zagrejte da se istopi (nikako da provri). Pomešajte ga sa malo ove bele smese, potom dodajte u beli fil i sve umutite. Beli fil utisnite u kalup preko kore od keksa. Kada se crveni fil ohladi, rasporedite ga preko belog fila. Ostavite u frižideru da odstoji minimum šest sati. Idealno bi bilo da odstoji u kalupu preko noći. Nakon toga skinite kalup i isecite kolač. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак