• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Лако
Низак
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Прилог
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Веган
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Вегетаријански оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Хумус
Лако
Низак
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 3 Порције +
  • 5 г алевe паприке
  • 400 г леблебија
  • 20 мл лимуновог сок
  • со
  • 50 г тахини пасте
Хумус
Припрема

Ostavite leblebije da prenoće u vodi, ujutru ih procedite i sipajte novu vodu u kojoj ćete ih kuvati. Kuvajte ih dok potpuno ne omekšaju. Prospite vodu u kojoj su se kuvale leblebije, ali sačuvajte malo ukoliko je humus bude gust. Leblebije ispasirajte. Dodajte sok od limuna, so, tahini pastu, malo maslinovog ulja, i stavite u blender. Sve dobro promešajte i sipajte u činiju sa poklopcem. Stavite preko malo aleve paprike. Ovaj namaz možete jesti sa ukusnim pita hlebom. Uživajte!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак