Хумус
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Прилог
- Кухиња: Интернационална кухиња
- Дијета: Веган
- Јело: Вечера
- Прилика: Вегетаријански оброк
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 3 особе.
- 5 г алевe паприке
- 400 г леблебија
- 20 мл лимуновог сок
- со
- 50 г тахини пасте
Хумус

Припрема
Ostavite leblebije da prenoće u vodi, ujutru ih procedite i sipajte novu vodu u kojoj ćete ih kuvati. Kuvajte ih dok potpuno ne omekšaju. Prospite vodu u kojoj su se kuvale leblebije, ali sačuvajte malo ukoliko je humus bude gust. Leblebije ispasirajte. Dodajte sok od limuna, so, tahini pastu, malo maslinovog ulja, i stavite u blender. Sve dobro promešajte i sipajte u činiju sa poklopcem. Stavite preko malo aleve paprike. Ovaj namaz možete jesti sa ukusnim pita hlebom. Uživajte!
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт