• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Лако
Низак
Мање од 30 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Предјело
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Француска супа од лука
Лако
Низак
Мање од 30 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 2 Порције +
  • бибера
  • 200 мл белог вина
  • 25 г брашна
  • 350 г црног лука
  • 2 ком. говеђе коцке за супу
  • 50 г качкаваља
  • 50 г маслаца
  • 4 ком. црног хлеба - кришке
  • со
  • 8 г шећера
  • 40 мл уља
Француска супа од лука
Припрема

U šerpi zagrejte 50 g putera i četiri kašike ulja. Dodajte četiri glavice iseckanog crnnog luka i propržite dva-tri minuta. Dodajte kašičicu šećera i pržite još oko 15 minuta, dok luk ne dobije svetlosmeđu boju. Dodajte dve kašike brašna, mešajte dva minuta, zatim dodajte 2 l goveđeg bujona i kuvajte još 30 minuta. Posolite, pobiberite i nalijte belog vina po želji. Isecite hleb na male kriše i zapecite ga u rerni, izvadite ga, na svaki stavite malo kačkavalja, potom vratite u rernu i izvadite kada se kačkavalj istopi. Kriške hleba stavite u činiju sa supom i ukrasite narendanim kačkavaljem. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак