• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Туфахије пуњене орасима

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Славска трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Туфахије пуњене орасима
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 6 Порције +
  • 1 ком. лимунa
  • 6 ком. јабука
  • 20 г маслаца
  • 1 г мускатног ораха
  • 100 г ораха
  • цимета
  • 50 г сувих брусница
  • 100 г смеђег шећера
  • 50 г сувог грожђа
Туфахије пуњене орасима
Припрема

Туфахије или запечене пуњене јабуке јесте посластица у којој се може уживати током целе године: издубите јабуке тако да им дно остане нетакнуто. У посебној посуди помешајте шећер, орахе, суво грожђе, бруснице, лимунову кору, цимет и мускатни орах. Сваку јабуку нафилујте припремљеном смесом, а на врх јабуке ставите мало маслаца. Прелијте јабуке лимуновим соком и малом количином воде. Ставите им поклопце са петељком, те туфахије пеците у рерни 20 минута на 200 степени.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак