• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Традиционални намаз од леблебија - хумус

Лако
Низак
Мање од 30 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Сос
  • Кухиња: Далеки исток
  • Дијета: Веган
  • Јело: Ужина
  • Прилика: Вегетаријански оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Традиционални намаз од леблебија - хумус
Лако
Низак
Мање од 30 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 2 ком. белог лука
  • 500 г куваних леблебија
  • 1 ком. лимунa
  • 20 г соли
  • 70 г сусама
  • 20 мл маслиновог уља
  • 100 г тахини пасте
Традиционални намаз од леблебија - хумус
Припрема

Куване леблебије оцедите и ставите у блендер. Додајте тахини, односно сусамову пасту, бели лук, сок једног лимуна, воду, со и маслиново уље. Све добро измиксујте да добијете намаз кремасте текстуре. Преручите у декоративну чинију, те охладите у фрижидеру пре служења. Наша препорука: сервирајте домаћи хумус уз црни тостирани хлеб.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак