• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Лако
Низак
Мање од 30 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Супа/чорбе
  • Кухиња: Медитеранска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Посни оброк
  • Сезона: Лето

Пошаљи овај рецепт

Традиционални гаспаћо
Лако
Низак
Мање од 30 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 2 ком. црног лука
  • 1 ком. бибера
  • босиљка
  • 2 ком. белог лука
  • 1 ком. краставца
  • 1 ком. лимунa
  • 500 г парадајза
  • 20 мл маслиновог уља
  • со
  • 1 ком. паприке
  • 300 г пелата
Традиционални гаспаћо
Припрема

Свеж парадајз потопите у кључалу воду на 2-3 минута. Охладите га, ољуштите му кору и крупно исецкајте. Потом га ставите у блендер са белим луком и пелатом. Када смеса постане глатка, додајте јој црни лук, зелену паприку и краставац, сок од лимуна и маслиново уље. Зачините сољу и бибером и оставите да се охлади у фрижидеру. Сервирајте чорбу са крутонима.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак