• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Традиционални бурек са кромпиром

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Доручак
  • Прилика: Доручак
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Традиционални бурек са кромпиром
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 6 Порције +
  • 450 г брашна
  • 5 ком. бибера
  • 1 ком. црног лука
  • 1 ком. кромпира
  • 1 ком. јајa
  • 10 г соли
  • 2 ком. белог лука
  • 70 мл уља
Традиционални бурек са кромпиром
Припрема

За тесто помешајте брашно, јаје, 5 г соли, воду и уље. Направите шест јуфкица, обликујте их и положите на плех. Замотајте их фолијом и оставите да одстоје око сат времена. За то време припремите фил. У мало уља пропржите ситно исечен црни и бели лук, додајте со, бибер и рендани кромпир, те склоните с рингле. Јуфку теста развуците преко столњака оклагијом што је тање могуће, па потом наставите прстима да је тањите. Мали трик: нека вам прсти буду науљени, тако ћете лакше развући кору. Када је потпуно танка, готово провидна, поспите је с мало уља и нафилујте. Кору замотајте помоћустолњака - што је више дижете, то ће се бурек сам уролати. Бурек обликујте у пужић и ставите у науљену тепсију. тесто премажите уљем и оставите да одстоји још 10 минута пре печења. Бурек с домаћим корама пеците на 200 степени око 15 минута или док не добије златнобраон боју и хрскаву текстуру. Сервирајте топло.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак