• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Висок
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Славска трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Торта са наранџама
Средње
Висок
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 10 Порције +
  • 200 г чоколаде за кување
  • 200 г интегралног кекса
  • 4 ком. јаја
  • 50 г поморанџине коре
  • 50 г маргарина
  • 20 мл млека
  • 100 г маслаца
  • 500 г маскарпоне сира
  • 200 мл слатке павлаке
  • со
  • 180 г шећера
  • 130 мл сока од наранџе
  • 60 г шећера у праху
  • 1 ком. ванилин шећерa
  • 2 ком. желатина
Торта са наранџама
Припрема

Маслац пенасто умутите са шећером и додајте једно по једно јаје, со, сок од поморанџе и кувајте 10 минута на пари непрестано мешајући. Добро охладите крем. За подлогу сједините млевени кекс са отопљеним маслацем и ванилин шећером, те га утисните у калуп за торте. Оставите у фрижидеру да се стегне, па премажите охлађеним филом и вратите у фрижидер. Желатин прелијте водом, оставите га да набубри, а потом га отопите на тихој ватри. Маскарпоне умутите миксером додајући шећер, затим сок и сецкане кандиране поморанџе. На крају умешајте отопљени желатин и умућену слатку павлаку. Прелијте преко првог фила и у фрижидеру добро охладите торту. Потом скините обруч калупа, па торту прелијте глазуром и украсите кришкама наранџе.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак