• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тиквице пуњене месом и моцарелом

Средње
Висок
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Викенд оброк
  • Сезона: Пролеће,Лето

Пошаљи овај рецепт

Тиквице пуњене месом и моцарелом
Средње
Висок
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 2 ком. белог лука
  • 300 г свињског млевеног меса
  • 1 ком. јајa
  • 100 г црног лука
  • 100 г моцарела сира
  • 800 г тиквица
Тиквице пуњене месом и моцарелом
Припрема

Izdubite sredinu tikvica kašikom, pa središnji deo ostavite sa strane. Očišćene tikvice stavite na nauljeni pleh. Naseckajte beli i crni luk i prodinstajte ga, zatim dodajte mleveno meso i središnji deo tikvica. Nakon pola sata meso je gotovo. Po potrebi dodajte malo vode dok se meso dinsta. Napunite tikvice mlevenim mesom. Umutite jedno jaje i njime poprskajte punjene tikvice, pa preko stavite mocarelu. Pecite u rerni na 180 stepeni dok sir ne porumeni. Za vreme pečenja dodajte povremeno malo tečnosti koja vam je ostala od dinstanja mesa. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак