• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Лако
Низак
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Воћни дан
  • Сезона: Лето,Јесен

Пошаљи овај рецепт

Тарт са шљивама
Лако
Низак
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 8 Порције +
  • 80 г бадемa
  • 390 г брашна
  • лимунa
  • 260 г маслаца
  • 80 г шећера
  • 10 ком. ванилин шећера
  • 500 г шљива
  • со
  • 130 г шећера у праху
  • 1 ком. јајa
Тарт са шљивама
Припрема

У већу посуду ставите брашно, маслац, шећер у праху, рендану лимунову кору, жуманце, ванилин шећер и со. Рукама умесите прхко тесто, увијте га у фолију и ставите у фрижидер на два сата. Охлађено тесто развијте на дебљину од око 0,5 цм, те исеците круг пречника посуде у којој ће се пећи тарт. Модлу за тарт премажите маслацем, потом у њу ставите тесто и прободите га виљушком на неколико места. Опране и преполовљене шљиве поређајте по тесту, поспите их сецканим бадемима и шећером. Тарт са шљивама пеците на 180 степени око 25 минута.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак