• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Низак
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Викенд оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Тарт са шумским воћем
Средње
Низак
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 8 Порције +
  • лимунa
  • 390 г брашна
  • 260 г маслаца
  • со
  • 120 г шећера
  • 130 г шећера у праху
  • 500 г шумског воћа
  • 10 ком. ванилин шећера
  • 1 ком. јајa
Тарт са шумским воћем
Припрема

У већу посуду ставите брашно, маслац, шећер у праху, рендану лимунову кору, жуманце, ванилин шећер и со. Рукама умесите прхко тесто, увијте га у фолију и ставите у фрижидер на два сата. Охлађено тесто развијте на дебљину од око 0,5 цм, те исеците круг пречника посуде у којој ћете пећи тарт. Од преосталог теста направите траке ширине 1 цм. Модлу за тарт премажите маслацем, потом у њу ставите тесто и прободите га виљушком на неколико места. У шерпу ставите воду, шумско воће и шећер, те кувајте на тихој ватри око пет-шест минута (све време мешајући), док се шећер не растопи и не претвори у сируп. Тарт нафилујте охлађеним воћем у сирупу. Од трака теста направите мрежу на тарту. Колач пеците на 180 степени око 20 минута. Пре сервирања украсите тарт шаћером у праху који даје сјајан контраст између златне коре и шумског воћа.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак