• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тарт са бадемима и крушкама

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Лето,Јесен

Пошаљи овај рецепт

Тарт са бадемима и крушкама
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 6 Порције +
  • 200 г брашна
  • 3 ком. јаја
  • 10 г густина
  • 4 ком. крушака
  • 5 мл ароме ваниле
  • 30 мл меда
  • 200 г маслаца
  • 150 г млевених бадема
  • со
  • 70 г шећера
  • 50 г шећера у праху
Тарт са бадемима и крушкама
Припрема

У већу посуду ставите брашно, 70 г шећера, 120 г маслаца, со и једно жуманце. Рукама умесите прхко тесто, увијте га у фолију и ставите у фрижидер на два сата. Охлађено тесто развијте на дебљину од око 0,5 цм, те исеците круг пречдебљину ника посуде у којој ће се пећи тарт. Модлу за тарт премажите маслацем, потом у њу ставите тесто и прободите га виљушком на неколико места. Опране и преполовљене шљиве поређајте по тесту, поспите их сецканим бадемима и шећером. Тарт са шљивама пеците на 180 степени око 25 минута. За фил је потребно умутити преостали маслац, шећер и мед, па додати јаје, а затим млевене бадеме, густин и екстракт ваниле. Исеците крушке и припремите кашичицу меда размућену кашичицом воде за премазивање крушака. Фил сипајте преко теста, на фил положите исечене крушке, украсите листовима бадема и тарт пеците 45 минута на 180 степени. По жељи, колач поспите шећером у праху.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак