• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Висок
Мање од 30 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Прилог
  • Кухиња: Далеки исток
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Вече са пријатељима
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Суши са поврћем
Средње
Висок
Мање од 30 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 3 Порције +
  • 150 г лососа
  • 20 г морске соли
  • 200 г пиринча
  • 15 ком. листова нори алге
  • 30 мл пиринчаног сирћета
  • 1 ком. шаргарепе
  • 35 г шећера
  • 30 г васаби пасте
Припрема

Stavite 200 g pirinča u lonac sa debljim dnom i dodajte 230 ml vode. Poklopite i kuvajte na jakoj temperaturi pet minuta. Smanjite temperaturu i kuvajte poklopljeno još oko 10 minuta, dok voda ne ispari. Pomešajte tri kašike pirinčanog sirćeta, dve i po kašike šećera i dve kašike morske soli. Mešavinu dodajte pirinču i promešajte. Kada se pirinač ohladi, počinite sa pripremom sušija. Na bambusovu prostirku stavite list nori alge, a preko pripremljen pirinač. Ivice alge treba da ostanu slobodne. Na jedan kraj stavite fil, premažite i umotajte. Po sredini pirinča namažite vasabi pastu, zatim poređajte štapiće šargarepe i lososa, ili povrća po izboru, i umotajte. Dobijeni valjak secite na šest ili osam delova. Servirajte sa wasabi pastom.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак