Суши са поврћем
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Прилог
- Кухиња: Далеки исток
- Дијета: Класик
- Јело: Вечера
- Прилика: Вече са пријатељима
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 3 особе.
- 150 г лососа
- 20 г морске соли
- 200 г пиринча
- 15 ком. листова нори алге
- 30 мл пиринчаног сирћета
- 1 ком. шаргарепе
- 35 г шећера
- 30 г васаби пасте
Stavite 200 g pirinča u lonac sa debljim dnom i dodajte 230 ml vode. Poklopite i kuvajte na jakoj temperaturi pet minuta. Smanjite temperaturu i kuvajte poklopljeno još oko 10 minuta, dok voda ne ispari. Pomešajte tri kašike pirinčanog sirćeta, dve i po kašike šećera i dve kašike morske soli. Mešavinu dodajte pirinču i promešajte. Kada se pirinač ohladi, počinite sa pripremom sušija. Na bambusovu prostirku stavite list nori alge, a preko pripremljen pirinač. Ivice alge treba da ostanu slobodne. Na jedan kraj stavite fil, premažite i umotajte. Po sredini pirinča namažite vasabi pastu, zatim poređajte štapiće šargarepe i lososa, ili povrća po izboru, i umotajte. Dobijeni valjak secite na šest ili osam delova. Servirajte sa wasabi pastom.
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт