• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Суши са лососом, јегуљом, кавијаром и сиром

Тешко
Висок
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Далеки исток
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Вече са пријатељима
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Суши са лососом, јегуљом, кавијаром и сиром
Тешко
Висок
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 2 Порције +
  • 50 г бамбусове подлоге
  • 100 г алги
  • бибера
  • 400 г јегуље
  • 80 г крем сира
  • 15 г кавијара
  • 50 мл лимуновог сок
  • 100 г лососа
  • 100 г пиринча
  • 60 г маслаца
  • 15 мл пиринчаног сирћета
  • со
  • 200 мл пива
  • 20 г шећера
  • 5 г зачинског биља
Припрема

Prvo pripremite jegulju. Očistite je i operite, prelijte limunovim sokom i pstavite nekoliko minuta da odsetoji. Posolite i pobiberite. Operite začinsko bilje i sitno iseckajte. Otopite 60 g maslaca, dodajte začinsko bilje, malo propržite i zalijte pivom. Kad provri, dodajte komade jegulje. Kuvajte na slaboj vatri oko 15 minuta. U međuvremenu stavite pirinač da se kuva. Stavite pirinač u lonac sa dubljim dnom i dodajte 230 ml vode. Poklopite i kuvajte na jakoj vatri pet minuta. Nakon toga smanjite vatru i kuvajte poklopljeno još desetak minuta, dok voda ne ispari. Sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji poklopljeno još oko 10 minuta. Pirinčano sirće, šećer i so mešajte dok se ne otopi šećer. Dodajte mešavinu u pirinač i promešajte. Dok pripremate pirinač, u međuvremenu možete iseći i losos na sitne komade i algu na štapiće. Kada se pirinač ohladi, možete početi sa pravljenjem sušija. Položite algu na bambusovu podlogu, ubacite losos, komade jegulje, malo kavijara i dodajte krem sir. Urolajte i ostavite da se stegne, nakon toga isecite na šest ili osam delova. I vaš suši je gotov. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак