• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Суши од лососа са шкампима, авокадом и крем сиром

Тешко
Висок
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Далеки исток
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Вече са пријатељима
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Суши од лососа са шкампима, авокадом и крем сиром
Тешко
Висок
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 2 Порције +
  • 400 мл белог вина
  • 2 г алевe паприке
  • 70 г крем сира
  • 1 ком. авокадa
  • 300 г лососа
  • 5 ком. першуна
  • 100 г пиринча
  • 20 мл пиринчаног сирћета
  • 150 г шкампи
  • 1 г со
  • 1 г шећера
  • 2 г вегете
Припрема

Stavite pirinač u lonac sa dubljim dnom i dodajte 230 ml vode. Poklopite i kuvajte na jakoj vatri pet minuta. Nakon toga smanjite vatru i kuvajte poklopljeno još desetak minuta, sve dok voda ne ispari. Sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji poklopljeno još 10-ak minuta. Pirinčano sirće, šećer i so mešajte dok se ne otopi šećer. Dodajte mešavinu u pirinač ipromešajte. Dok pripremate pirinač, u međuvremenu možete iseći losos na prutiće. Stavite na nauljenom tiganju malo aleve paprike, peršuna i vegete. Posolite, pobiberite, zalijte sa 400 ml belog vina, dobro promešajte pa dodajte škampe i kuvajte poklopljeno 15 minuta na umerenoj vatri.Sve zajedno potrebno vam je nekih 30-ak minuta, taman dok se pirinač ne ohladi. Kada se pirinač ohladi možete početi sa pravljenjem sušija. Položite losos na bambusovu podlogu, poređajte pirinač, ubacite iseckani avokado i komade škampi i dodajte krem sir. Urolajte, i isecite na šest do osam delova. I vaš suši je gotov. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак