Српски бурек са сиром и блитвом
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Главно јело
- Кухиња: Српска кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Доручак
- Прилика: Доручак
- Сезона: Пролеће,Лето
Састојци
Ово је рецепт за 6 особе.
- 5 ком. бибера
- 250 г блитве
- 10 г соли
- 70 мл уља
- 500 г швапског сира
- 5 ком. јаја
- 450 г брашна

За тесто помешајте брашно, јаје, 5 г соли, воду и уље. Направите шест јуфкица, обликујте их и положите на плех. Замотајте их фолијом и оставите да одстоје око сат времена. За то време припремите фил. Унутите четири јаја, додајте сир, со, бибер. Јуфку теста развуците преко столњака оклагијом што је тање могуће, па потом наставите прстима да је тањите. Мали трик: нека вам прсти буду науљени, тако ћете лакше развући кору. Када је потпуно танка, готово провидна, поспите је с мало уља и премажите надевом. Кору замотајте помоћу столњака - што је више дижете, то ће се бурек сам уролати. Бурек обликујте у пужић и ставите у науљену тепсију. Тесто премажите уљем и оставите да одстоји још 10 минута пре печења. Бурек с домаћим корама пеците на 200 степени око 15 минута или док не добије златнобраон боју и хрскаву текстуру. Сервирајте топло.
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт