• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Српски бурек са сиром и блитвом

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Доручак
  • Прилика: Доручак
  • Сезона: Пролеће,Лето

Пошаљи овај рецепт

Српски бурек са сиром и блитвом
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 6 Порције +
  • 5 ком. бибера
  • 250 г блитве
  • 10 г соли
  • 70 мл уља
  • 500 г швапског сира
  • 5 ком. јаја
  • 450 г брашна
Српски бурек са сиром и блитвом
Припрема

За тесто помешајте брашно, јаје, 5 г соли, воду и уље. Направите шест јуфкица, обликујте их и положите на плех. Замотајте их фолијом и оставите да одстоје око сат времена. За то време припремите фил. Унутите четири јаја, додајте сир, со, бибер. Јуфку теста развуците преко столњака оклагијом што је тање могуће, па потом наставите прстима да је тањите. Мали трик: нека вам прсти буду науљени, тако ћете лакше развући кору. Када је потпуно танка, готово провидна, поспите је с мало уља и премажите надевом. Кору замотајте помоћу столњака - што је више дижете, то ће се бурек сам уролати. Бурек обликујте у пужић и ставите у науљену тепсију. Тесто премажите уљем и оставите да одстоји још 10 минута пре печења. Бурек с домаћим корама пеците на 200 степени око 15 минута или док не добије златнобраон боју и хрскаву текстуру. Сервирајте топло.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак