• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Лако
Низак
Више од 30 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Ужина
  • Сезона: Пролеће,Лето

Пошаљи овај рецепт

Сладолед од јагоде
Лако
Низак
Више од 30 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 8 Порције +
  • 400 г јагода
  • 250 мл млека
  • 4 г бисквит кекса
  • 250 мл слатке павлаке
  • 125 г шећера
  • 1 ком. штапићa ваниле
  • 6 ком. јаја
Припрема

Ставите у посуду млеко, слатку павлаку и додајте штапић ваниле. Загрејте млеко да проври, па га склоните са рингле и оставите десетак минута да се охлади. За то време пенасто умутите жуманца и шећер, док смеса не побели, па затим пажљиво сипајте у топло млеко. Вратите на ринглу и загревајте поново на лаганој ватри, те кувајте још пет-шест минута док смеса не постане густа. Извадите штапић ваниле из смесе. Свеже јагоде измиксујте у блендеру и додајте охлађеној смеси за сладолед. Смесу сипајте у модлу за сладолед и оставите на собној температури да се охлади, а затим је ставите у замрзивач. Након три сата сладолед од јагоде је спреман за послуживање. Предлажемо да га ставите у модле за сладолед на штапићу. Пре служења сладолед уваљајте у уситњени бисквит кекс и јагоде. Оваквој посластици ниједан малишан неће одолети.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак