• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Свињски котлети на грчки начин

Средње
Висок
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Грчка кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Гурмански оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Свињски котлети на грчки начин
Средње
Висок
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 2 ком. белог лука
  • 600 г свињског филеа
  • 1 г мајчине душице
  • 80 мл маслиновог уља
  • бибера
  • 5 г оригана
  • со
  • 15 мл винског сирћета
Свињски котлети на грчки начин
Припрема

U dublju posudu stavite 80 ml maslinovog ulja, sitno naseckani crni i dva čena belog luka, jednu kašičicu origana, posolite, pobiberite i dodajte kašiku vinskog sirćeta. Sve dobro promešajte. Meso operite, osušite i istucite tučkom za meso. Premažite meso marinadom i ostavite da odstoji preko noći ili par sati. Pržite kotlete sa svake strane da uhvate finu boju. Pazite da vatra ne bude prejaka kako bi se kotleti do pola ispekli i dobili finu boju. Poređajte kotlete u nauljeni pleh, stavite u rernu i pecite 20 minuta. Nakon toga ih izvadite i stavite ih u alu-foliju sa grančicama majčine dušice i dobro zamotajte. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак