• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тешко
Низак
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Предјело
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Гурмански оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Свињска глава
Тешко
Низак
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 3 Порције +
  • 3 ком. белог лука
  • 2 ком. бибера
  • 50 мл црног вина
  • 100 мл маслиновог уља
  • 5 ком. першуна
  • 5 г оригана
  • 500 г кромпира
  • со
  • 1 ком. cвињске главе
Припрема

Potrebno: 1 svinjska glava, maslinovo ulje, četvrtina šoljice crnog vina, origano, 3 čena belog luka, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, peršun. Uklonite oči i jezik sa svinjske glave, pa je 10 minuta blanširajte u posoljenoj vodi. Jezik kuvajte 30 minuta, ogulite ga i vratite u glavu. Ostale sastojke pomešajte i u njima marinirajte svinjsku glavu, a zatim je ostavite da odstoji na hladnom dva sata. Prebacite je nakon toga u veliku tepsiju i pecite od 90 do 110 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Jelo poslužite sa svežim peršunom i obarenim krompirom.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак