Сарма у листу кеља
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Главно јело
- Кухиња: Српска кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Ручак
- Прилика: Рецепт за сваки дан
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 4 особе.
- 2 ком. црног лука
- 1 ком. бибера
- 4 ком. белог лука
- 1000 г млевеног меса
- 1 ком. кељa
- 250 г пиринча
- 5 г алевe паприке
- 15 г соли
- 15 мл уља
Сарма у листу кеља

Припрема
Листове кеља оперите и тврди корен уклоните, те бланширајте три-четири минута. Одмах их извадите из воде и одложите. Млевено месо сједините са пиринчем, црним и белим луком, једним јајетом и зачинима. Смесом филујте листове кеља и правите сарме. Поређајте их у дубљи лонац, прелијте са 2 л воде и кувајте око 50 минута. Поспите сарме алевом паприком и сллужите уз пире кромпир.
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт