• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Сарма у листу кеља
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 2 ком. црног лука
  • 1 ком. бибера
  • 4 ком. белог лука
  • 1000 г млевеног меса
  • 1 ком. кељa
  • 250 г пиринча
  • 5 г алевe паприке
  • 15 г соли
  • 15 мл уља
Сарма у листу кеља
Припрема

Листове кеља оперите и тврди корен уклоните, те бланширајте три-четири минута. Одмах их извадите из воде и одложите. Млевено месо сједините са пиринчем, црним и белим луком, једним јајетом и зачинима. Смесом филујте листове кеља и правите сарме. Поређајте их у дубљи лонац, прелијте са 2 л воде и кувајте око 50 минута. Поспите сарме алевом паприком и сллужите уз пире кромпир.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак