• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тешко
Висок
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Далеки исток
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Викенд оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Самоса
Тешко
Висок
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 3 Порције +
  • 2 ком. белог лука
  • 1 ком. бибера
  • 500 г брашна
  • 100 г црног лука
  • 1 г со
  • 1 ком. чили папричице
  • 400 г свињског млевеног меса
  • 200 г чери парадајза
  • 200 мл уља
  • 100 г зелене салате
Самоса
Припрема

Pripremite fil za punjenje samosa: upržite sitno iseckan crni luk i dva čena belog luka, pa dodajte meso. Kad se meso malo uprži, dodajte malo vode, posolite, pobiberite i dodajte malo čili papričice. Kad se fino isprži, ostavite sa strane da se ohladi. Za testo je potrebno: 500 g glatkog brašna, malo vode, malo soli, 200 ml ulja. Umesite testo od navedenih sastojaka i ostavite ga da odstoji pola sata. Podelite testo i razvijajte tanke krugove prečnika 20 cm. Presecite ga na pola i stavite po kašiku fila. Preklopite, ali tako da dobijete trougao, pa zatvorite krajeve hladnom vodom. Pržite u vrelom ulju sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju i stavite na papirni ubrus kako bi upio masnoću. Servirajte sa paradajzom i zelenom salatom. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак