• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Салата са Јакобовим капицама

Лако
Висок
Више од 30 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Медитеранска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Гурмански оброк
  • Сезона: Пролеће,Лето

Пошаљи овај рецепт

Салата са Јакобовим капицама
Лако
Висок
Више од 30 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 1 ком. бибера
  • 4 ком. јаја
  • 2 ком. црног лука
  • 2 ком. лимуна
  • 20 мл маслиновог уља
  • со
  • 100 г руколе
  • 15 г сенфа
  • 300 г зелене салате
  • 300 г шкољки Јакобове капице
Припрема

Јакобове капице пржите на врелом маслиновом уљу свега три-четири минута док са обе стране не добију хрскаву златносмеђу боју. Склоните их с ватре. За то време тврдо скувајте јаја, зелену салату оперите и исеците на мање комаде, црни лук исеците на колутове. У посуди за сервирање ставите салате, лук, јаја исечена на четвртине, а потом прелијте маринадом од лимуновог сока, сенфа, соли, бибера и маслиновог уља. На врх салате положите припремљене Јакобове капице.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак