Рижото са шафраном
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Главно јело
- Кухиња: Далеки исток
- Дијета: Вегетаријански
- Јело: Вечера
- Прилика: Романтични оброк
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 1 особе.
- 1 ком. белог лука
- 100 мл белог вина
- бибера
- 15 мл маслиновог уља
- 100 г црног лука
- 50 г пармезана
- 100 г пиринча
- 25 г маслаца
- со
- 3 ком. пилеће супе
- 5 г шафрана

Stavite šest šolja supe da se greje na tihoj vatri. Stavite pola kašičice šafrana u pola šolje vrele supe kako bi pustio boju. Iseckajte čen belog luka i jedan crni luk, izrendajte parmezan. U veću šerpu stavite dve kašike putera i jednu kašiku maslinovog ulja da se zagreju na umerenoj vatri. Potom dodajte čen belog luka i pržite ga taman da pusti miris, zatim ga ostavite sa strane. Dodajte iseckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Sipajte jednu i po šolju pirinča i pržite ga dva-tri minuta uz stalno mešanje. Sipajte pola čaše belog vina i mešajte. Kada tečnost ispari, dodajte pola šolje supe. Mešajte rižoto sledećih 15 minuta i dodajte supu kada tečnost ispari. Ponavljajte postupak dok rižoto ne bude gotov. Pred kraj stavite tečnost u kojoj je bio šafran, zajedno sa končićima. Rižoto se kuva 18 minuta na umerenoj temperaturi, ali je najbolje da sami probate pirinač i uverite se da li je skuvan ili ne. Kad je rižoto gotov, sklonite ga sa vatre i pomešajte sa kašikom putera i pola šolje rendanog parmezana. Posolite i pobiberite po ukusu. Stavite ga u kalup kao na fotografiji. Nakon toga servirajte i uživajte u ovom zdravom obroku! Prijatno!
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт