• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Лако
Низак
Више од 30 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Италијанска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Вегетаријански оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Рижото са шафраном
Лако
Низак
Више од 30 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 2 ком. црног лука
  • 150 мл белог вина
  • 50 г маслаца
  • 1 ком. бибера
  • 150 г пармезана
  • першуновог листа
  • 10 мл маслиновог уља
  • 2 ком. пилеће супе
  • 400 г пиринча
  • со
  • 1 г шафранa
Рижото са шафраном
Припрема

У плићем лонцу на маслиновом уљу пропржите ситно исецкани црни лук. Додајте пиринач, со и бибер, налијте бело вино. Када вино испари, пиринач прелијте пилећом супом, додајте шафран и кувајте на тихој ватри око 15 минута повремено мешајући. Напомена: пиринач не сме да буде сув, већ би требало да буде кремасте густине. Пре сервирања рижото поспите пармезаном и уситњеним першуном.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак