• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Веган
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Зелени дан
  • Сезона: Пролеће,Лето

Пошаљи овај рецепт

Рататуј
Средње
Средњи
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 1 ком. белог лука
  • 40 мл белог вина
  • бибера
  • 1 ком. паприке
  • 1/2 ком. љутe паприкe
  • 100 г црног лука
  • 15 мл маслиновог уља
  • 300 мл парадајз соса
  • 300 г парадајза
  • со
  • 150 г тиквица
  • 500 г плавих патлиџана
Рататуј
Припрема

Iseckajte na krugove dva plava patlidžana, četiri paradajza i dve male tikvice. Posolite i pobiberite. Propržite glavicu crnog luka na maslinovom ulju, dodajte sitno iseckanu ljutu papriku i propržite još pet minuta. Ubacite malo belog luka i četiri iseckana paradajza. Prelijte dvema kašikama belog vina, dvema kašikama sosa od paradajza ili kečapa, posolite i pobiberite. Naseckajte peršun, papriku, beli luk, dodajte malo ulja i posolite. U tepsiju stavite sos koji ste pripremili, pa naređajte povrće po želji, potom prelijte sosom sa peršunom, paprikom i belim lukom. Pecite u zagrejanoj rerni oko 50 minuta na 180 stepeni. Uživajte u ovom zdravom obroku! Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак