• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Викенд оброк
  • Сезона: Пролеће,Лето

Пошаљи овај рецепт

Рататуј у тепсији
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 2 ком. белог лука
  • 30 мл белог вина
  • бибера
  • 100 г црног лука
  • 1 ком. љутe паприкe
  • 400 г парадајза
  • 150 мл парадајз соса
  • 5 ком. першуна
  • 2 ком. паприке
  • 300 г плавих патлиџана
  • со
  • 20 мл уља
  • 200 г тиквица
Рататуј у тепсији
Припрема

Iseckajte na krugove glavicu crnog luka, dva plava patlidžana, četiri paradajza, dve male tikvice, jednu ljutu papriku. Posolite i pobiberite. Prelijte dvema kašikama belog vina, dvema kašikama sosa od paradajza ili kečapa, posolite i pobiberite. Naseckajte peršun, papriku, beli luk, dodajte malo ulja i posolite. U tepsiju stavite sos koji ste pripremili, pa naređajte povrće po ukusu, potom prelijte sosom sa peršunom, paprikom i belim lukom. Stavite u zagrejanu rernu da se peče oko 50 minuta na 180 stepeni. Uživajte u ovom zdravom obroku! Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак