• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Пљескавице од црвеног лука и пиринча

Средње
Низак
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Прилог
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Посни оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Пљескавице од црвеног лука и пиринча
Средње
Низак
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 3 Порције +
  • 2 ком. белог лука
  • 500 г пасуља
  • 1 ком. јајa
  • 30 мл маслиновог уља
  • 150 г црвеног лука
  • 50 г пиринча
  • 50 г презли
  • 5 г соли
  • 5 г мешавине зачина
Пљескавице од црвеног лука и пиринча
Припрема

Potrebno je: 500 g kuvanog pasulja ili dve konzerve pasulja, 2 glavice sitno iseckanog crvenog luka, 2 čena belog luka, 1 jaje, 1 šoljica pirinča, 1 kašičica soli, 50 g prezli, začinsko bilje, 30 ml maslinovog ulja. Skuvajte pirinač. Polovinu smese za pljeskavice ispasirajte viljuškom, a polovinu ostavite ucelo. Naseckajte cni i beli luk i ubacite u činiju sa pasiranimi celim pasuljem. Dodajte jaje i začinite. Na kraju dodajte prezle i umesite smesu. Podelite smesu na loptice, zatim formirajte pljeskavice. Bilo bi dobro da ih ostavite u frižideru oko sat ili dva kako bi očvrsle. Zagrejte ulje u tiganju, pa pljeskavice pržite četiri-pet minuta. Zatim okrenite i pržite još tri-četiri minuta, sve vreme na umerenoj temperaturi. Servirajte ih sa listićima rukole i uživajte!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак