• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тешко
Висок
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Новогодишња трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Пуњена ћурка
Тешко
Висок
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 3 ком. першуна
  • 1 г вегетe
  • 200 г прашке шунке
  • 1 ком. шаргарепе
  • 1 ком. пилеће супе
  • 200 г шампињона
  • 200 г сувих шљива
  • 200 г сланине
  • 100 г пашканата
  • 2 ком. белог лука
  • 100 г пиринча
  • 1 ком. коцкe за супу
  • 100 г кромпира
  • 1 г карија
  • 50 г пармезана
  • 100 г црног лука
  • 100 г целера
  • 1 ком. бибера
Пуњена ћурка
Припрема

U dublju šerpu izdinstajte na malo ulja sitno iseckani crni luk. Dodajte izrendanu šargarepu, iseckan paškanat i iseckan celer. Dinstajte na umerenoj vatri. Očistite šampinjone i isecite ih na listiće, a šunku i slaninu na kockice. Dodajte ih povrću. Posebno skuvajte pirinač, pa dodajte smesi, začinite ih peršunovim listom, karijem, biberom, belim lukom i vegetom. Dodajte jednu pileću kocku, pa sve prodinstajte. Na kraju dodajte 50 g parmezana i 200 g suvih šljiva bez koštica. Sve promešajte i ostavite da se ohladi. Za to vreme skuvajte supu iz kesice od povrća i oljuštite jedan krompir. Ovom smesom napunite ćurku. Kad ste je napunili i stavili na krompir, sledi ušivanje ćurke, od grudi prema donjem delu. Ćurku možete obložiti slaninom isečenom na listove. Stavite je da se peče pet sati na 160 stepeni. U toku pečenja ćurku zalivajte skuvanom supom od povrća. Uživajte u novogodišnjem obroku! Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак