• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Принцес-крофне са карамелизованим кајсијама

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Ускршња трпеза
  • Сезона: Лето

Пошаљи овај рецепт

Принцес-крофне са карамелизованим кајсијама
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 6 Порције +
  • 200 г брашна
  • 20 г густина
  • 4 ком. јаја
  • 1000 мл млека
  • 6 ком. кајсија
  • 1 ком. прашка за пециво
  • 2 ком. пудингa од ваниле
  • 200 мл слатке павлаке
  • 150 г шећера
  • 2 ком. ванилин шећера
  • 100 мл уља
Принцес-крофне са карамелизованим кајсијама
Припрема

У шерпу сипајте 300 мл воде и 100 мл уља, па када проври, додајте брашно, густин и прашак за пециво. Сједините смесу и оставите је да се хлади десетак минута. Потом мутећи лагано миксером додајте једно по једно јаје. Смесу ставите у кухињски шприц, те истискујте кругове на плех обложен папиром за печење. Коре пеците на 180 степени 15–20 минута или док не добију златну боју. За то време припремите фил од литра млека, шећера, ванилин шећера и пудинга од ваниле. Кад се пудинг охлади, додајте му улупану слатку павлаку, фино промешајте и филујте крофне. Пре сервирања принцес-крофне поспите шећером у праху и украсите карамелизованим кајсијама.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак