• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Лако
Средњи
Мање од 30 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Предјело
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Вече са пријатељима
  • Сезона: Пролеће,Лето

Пошаљи овај рецепт

Поховани карфиол
Лако
Средњи
Мање од 30 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 1 ком. бибера
  • 200 г карфиола
  • 200 г брашна
  • 4 ком. јаја
  • 1 ком. лимунa
  • со
  • 100 г тартар сос
  • 100 мл уља
Поховани карфиол
Припрема

У посуди миксером умутите брашно и јаја у житку смесу. Карфиол оперите и раздвојте на цветове, кратко их бланширајте (довољно је пет-шест минута), па их потом уваљајте у смесу од брашна и јаја. Панирани карфиол пржите на врелом уљу око пет минута. Извадите га из тигања и положите на убрус да упије вишак масноће. Панирани карфиол посолите, побиберите и прелијте лимуновим соком, те сервирајте уз тартар сос и бело вино.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак