• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Поховане палачинке са пилетином

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Поховане палачинке са пилетином
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 150 мл бешамел соса
  • 1 ком. бибера
  • 150 г брашна
  • 2 ком. белог лука
  • 3 ком. јаја
  • 1 ком. црног лука
  • 8 ком. палачинки
  • 250 г павлаке
  • 350 г пилећег филеа
  • 200 г презли
  • со
  • 150 г трапист сира
  • 100 г шампињона
  • зачинског биља
  • 50 мл уља
Припрема

Пилеће месо скувајте и самељите у блендеру. У дубљем тигању испржите исецкани црни и бели лук на мало уља, додајте самлевену пилетину и исецкане шампињоне. По потреби долијте мало воде и додајте зачинско биље, со и бибер. Динстајте 10 минута или док вода не испари. У месо и шампињоне ставите претходно припремљени бешамел сос и сир. Смеса од пилећег меса спремна је за филовање палачинки, а потом треба да увијете попут сарми. Нафиловане палачинке уваљајте у брашно, потом у умућена јаја, па у презле. Пржите их свега пет-шест минута, односно док не добију златнобраон боју. Предлажемо да палачинке сервирате уз кувани пиринач, чери парадајз и тартар сос.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак