• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Пита са вишњама
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 8 Порције +
  • 5 г цимета
  • 50 г гриза
  • 500 г кора за питу
  • 50 г смеђег шећера
  • 150 мл уља
  • 2 ком. ванилин шећера
  • 500 г вишања
Пита са вишњама
Припрема

У мањем лонцу прокувајте воду и уље. Вишње оцедите и исеците на половине. Узимајте по три коре за сваку штрудлу, попрскајте сваку преливом и слажите једну преко друге. На трећу кору ставите вишње, додајте шећер, поспите једном кашиком гриза, циметом и ванилин шећером, па уролајте. Од препоручене количине добићете четири ролата која треба да положите у уљем подмазан плех. Прелијте их мешавином воде и шећера и пеците на 180 степени око 20 минута. По жељи, питу можете посути шећером у праху.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак