• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Пилећи батаци са сувим шљивама

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Гурмански оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Пилећи батаци са сувим шљивама
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 200 мл црног вина
  • 1 ком. бибера
  • 3 ком. белог лука
  • 10 мл маслиновог уља
  • 2 ком. ловоровог листа
  • 100 г печурака
  • 50 г смеђег шећера
  • 4/5 кг пилећих батака
  • 150 г сувих шљива
  • со
Пилећи батаци са сувим шљивама
Припрема

Месо посолите и побиберите, те га ставите у ватросталну посуду са поклопцем. Прелијте га маслиновим уљем, додајте ситно исецкани бели лук и ловоров лист и пеците на 200 степени око 45 минута. У првих 30 минута пеците месо поклопљено како би пустило своје сокове. По потреби, можете долити воду (максимално 100 мл). Након 30 минута скините поклопац, ставите око меса печурке исечене на колутове и суве шљиве, све залијте вином и шећером и пеците још 15 минута. Пилеће батаке сервирајте уз печурке и шљиве и прелијте дивним сосом од печења.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак