• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Пилећи батаци са мајчином душицом

Средње
Средњи
Више од 30 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Прилог
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Гурмански оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Пилећи батаци са мајчином душицом
Средње
Средњи
Више од 30 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 3 Порције +
  • 20 г брашна
  • 3/5 кг пилећих батака
  • 5 г мајчине душице
  • 5 г љуте алеве паприке
  • 25 г маслаца
  • 2 ком. паприке
  • 3 г соли
Пилећи батаци са мајчином душицом
Припрема

Potrebno je: 8 pilećih bataka, 2 kašike brašna, 1 kašičica soli, pola kašičice bibera, pola kašičice mlevene slatke paprike, četvrtina kašičice ljute mlevene paprike, majčina dušica, 25 g putera. U veću plastičnu kesu stavite batake i suve začine. Kesu zatvorite i dobro protresite kako bi se bataci uvaljali u začine. U pleh stavite otopljeni puter i poređajte batake. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 40 minuta. Na pola pečenja okrenite batake da se dobro ispeku s obe strane. Izvadite pleh iz rerne, dodajte majčinu dušicu i prekrijte alu-folijom. Ostavite ih oko 10 minuta da omekšaju i potom servirajte. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак