Пикантни хумус са рузмарином
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Сос
- Кухиња: Далеки исток
- Дијета: Веган
- Јело: Ужина
- Прилика: Вегетаријански оброк
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 4 особе.
- 2 ком. белог лука
- 1 ком. чили папричице
- 500 г куваних леблебија
- 1 ком. лимунa
- 20 мл маслиновог уља
- 1 г рузмарина
- 20 г соли
- 70 г сусама
- 100 г тахини пасте
Пикантни хумус са рузмарином

Припрема
Куване леблебије оцедите и убаците у блендер. Додајте тахини, односно сусамову пасту, бели лук, сок једног лимуна, воду, со, маслиново уље, рузмарин и чили паприку. Све добро измиксујте да добијете намаз кремасте текстуре. Преручите у декоративну чинију, те охладите у фрижидеру пре служења. Наша препорука: сервирајте домаћи хумус уз црни тостирани хлеб.
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт