• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Печени фазан са кромпиром

Средње
Висок
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Гурмански оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Печени фазан са кромпиром
Средње
Висок
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 250 мл белог вина
  • 40 г маслаца
  • со
  • 200 г павлаке
  • 1000 г кромпира
  • бибера
  • 1500 г фазана
  • 10 г вегете
Припрема

Fazana očistite i isecite na komade. Začinite ga solju, biberomi vegetom. Stavite ga u pleh na 40 g otopljenog maaslaca, pa pored poređajte kilogram oljuštenog krompira. Pecite na temperaturi od 180 stepeni oko 75 minuta, a za vreme pečenja dollivajte belo vino po potrebi (maksimum 250 ml). Kada fazan omekša i dobije zlatnožutu boju, možete da ga prelijete kiselom pavlakom (200 g) i ponovo vratite u rernu da se zapeče. Fazan je spreman za serviranje. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак