• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Низак
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Прилог
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Печени кромпир у рерни
Средње
Низак
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 3 Порције +
  • бибера
  • 1000 г кромпира
  • 20 г брашна
  • со
  • 30 мл маслиновог уља
  • 20 г вегете
  • 15 г зачинског биља
Печени кромпир у рерни
Припрема

Oljuštite kilogram krompira i isecite ga po želji. Prelijte hladnom vodom, posolite i stavite da provri. Kad provri, smanjite temperaturu i ostavite da vri dva minuta. U mređuvremenu ugrejte pleh u rerni i nauljite pleh maslinovim uljem. Ocedite krompir i uvaljajte ga u dve kašike brašna. Sipajte ih u vreli pleh i protresite pleh tako da se svi krompirići nakvase uljem. Pecite 15 minuta, pa ih izvadite iz rerne, okrenite i vratite da se peku još 20 minuta. Izvadite ih, posolite, pobiberite i začinijte vegetom i začinskim biljem po ukusu. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак