• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Печени кромпир с пикантним надевом

Лако
Средњи
Више од 30 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Војвођанска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Печени кромпир с пикантним надевом
Лако
Средњи
Више од 30 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 1 ком. црног лука
  • 4 ком. белог лука
  • 100 г црних маслина
  • 500 г чери парадајза
  • 1000 г кромпира
  • 5 г алевe паприке
  • 5 г першуновог листа
  • 5 г соли
  • 200 г швапског сира
  • 15 мл уља
Печени кромпир с пикантним надевом
Припрема

Оперите кромпир и кувајте га 10 минута. Потом га извадите из шерпе, просушите и исеците по дужини на кришке дебљине око 1 цм. У 50 г сира сипајте алеву паприку, посолите и добро измешајте, па том смесом танко премажите кришке кромпира и поређајте их у науљену тепсију. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени. У међувремену изгњечите бели лук и самељите црни лук, додајте их у преостали сир, посолите и сједините тако да добијете глатку смесу (ако је превише чврста, можете додати мало млека). Исецкајте чери парадајз, маслине и першун. Ставите печени кромпир на тацну и преко њега сипајте крем од сира, потом чери парадајз и маслине. Поспите першуном и украсите кришкама лимете.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак