• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Низак
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Сос
  • Кухиња: Интернационална кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Доручак
  • Прилика: Доручак
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Паштета од џигерице
Средње
Низак
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 100 мл белог вина
  • 100 г црног лука
  • 1 ком. бибера
  • 400 г џигерице
  • 70 г маслаца
  • 60 мл неутралне павлаке
  • 1 ком. јабука
  • 5 г сенфа
  • 1 г со
  • 1 г шећера
Припрема

Isecite luk veoma sitno, a oljuštenu jabuku na sitne kockice. Propržite ih na 70 g putera, dodajte kašičicu soli i pržite ih pet minuta, dok ne omekšaju. Za to vreme iseckajte 400 g džigerice na komade. Dodajte je luku i jabukama, promešajte i dinstajte ooklopljeno na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Nalijte 100 ml belog vina, dodajte malo šećera i nastavite dinstanje, bez poklopca. Dok vino skoro ne uvri. Sklonite sa vatre i dodajte 60 ml pavlake za kuvanje, malo bibera i kašičicu senfa. Ispasirajte štapnim mikserom. Prebacite u odgovarajuću posudu sa poklopcem i, kada se ohladi, ostavite da odstoji u frižideru.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак