• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Пачетина са јабукама и сувим шљивама

Средње
Висок
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Новогодишња трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Пачетина са јабукама и сувим шљивама
Средње
Висок
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 1 ком. бибера
  • 3 ком. белог лука
  • 200 мл црног вина
  • 3 ком. јабука
  • 2 ком. ловоровог листа
  • 50 г смеђег шећера
  • 2500 г патке
  • 10 мл маслиновог уља
  • со
  • 150 г сувих шљива
Припрема

Патку посолите и побиберите, па је ставите у ватросталну посуду са поклопцем. Прелијте је маслиновим уљем, додајте ситно исецкани бели лук и ловоров лист, те је пеците у рерни на 200 степени око 90 минута. У првих 60 минута пеците је поклопљену како би месо пустило своје сокове. По потреби, можете долити воде (максимално 100 мл). Након 60 минута скините поклопац са посуде, ставите око патке јабуке исечене на колутове и суве шљиве, те залијте све вином и шећером и пеците још 30 минута. Пачетину сервирајте уз јабуке и шљиве и прелијте дивним сосом од печења.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак