• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 30 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Италијанска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Романтични оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Паста карбонара
Средње
Средњи
Више од 30 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 2 Порције +
  • 1 ком. белог лука
  • бибера
  • 2 ком. јаја
  • 200 г павлаке
  • 20 мл маслиновог уља
  • 300 г пармезана
  • 2 ком. першуна
  • 100 г сланине
  • со
  • 400 г тестенине фусили
Паста карбонара
Припрема

Potrebno: špagete (po izboru), 100 g slanine, 2 kašike maslinovog ulja, 2 žumanceta, 200 g kisele pavlake, 1 čen belog luka, biber, so, seckani peršun, rendani parmezan. Na maslinovom ulju ispržite slaninu dok ne postane blago hrskava. Pred kraj dodajte čen belog luka i promešajte. U posudi izmešajte jedno žumance sa kiselom pavlakom, stavite peršun, pobiberite i posolite. Sipajte smesu u tiganj sa dinstanom slaninom i pržite uz mešanje oko dva minuta. Potom skinite sa šporeta. Skuvajte pastu po uputstvu sa kutije, procedite i sipajte u veću činiju. Prelijte je polovinom smese i dobro izmešajte. Dodajte ostatak preliva, stavite jedno žumance i narendajte parmezan. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак