• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Мусака са црвеном паприком

Лако
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Грчка кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Мусака са црвеном паприком
Лако
Средњи
Више од 60 мин
5/5

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • бибера
  • 2 ком. црног лука
  • 2 ком. јаја
  • 500 г свињског млевеног меса
  • 100 г качкаваља
  • 200 мл млека
  • со
  • 800 г паприке
Мусака са црвеном паприком
Припрема

Za musaku vam je potrebno oko 800 g pečenih paprika i pola kilograma mlevenog mesa po izboru. Sitno naseckajte glavicu crnog luka i izdinstajte na ulju. Dodajte mleveno meso, so, biber i začine po želji. Sve zajedno dinstajte dok meso ne pobeli, a voda ne ispari. U vatrostalnu posudu ređajte oljuštene i očišćene pečene paprike dok ne pokrijete dno posude. Zatim dodajte red mesa, pa opet paprike. Umutite dva jajeta sa šoljom mleka i sve zajedno prelijte preko musake. Po površini musake možete izrendati sir. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 250 stepeni.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак