• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Лако
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Грчка кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Мусака од тиквица
Лако
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 100 г брашна
  • 200 г црног лука
  • 4 ком. јаја
  • 200 мл млека
  • 500 г свињског млевеног меса
  • 1000 г тиквица
Мусака од тиквица
Припрема

Za ovo tradicionalno grčko jelo potrebno vam je kilogram tikvica i pola kilograma mlevenog mesa. Tikvice oljuštite i isecite po dužini na listove. Svaku tikvicu uvaljajte u dva umućena i posoljena jajeta, zatim u brašno i pržite sa obe strane na vrelom ulju. Posebno ispržite dve glavice crnog luka, dodajte meso i pržite dok ne promeni boju. U vatrostalnu posudu ređajte red pohovanih tikvica, red mesa i završite ređanje tikvicama. Stavite u zagrejanu rernu da se peče. Kada je musaka napola pečena, umutite dva jajeta, pomešajte sa čašom mleka i prelijte preko musake. Vratite u rernu da se zapeče.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак