Мусака од тиквица
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Главно јело
- Кухиња: Грчка кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Ручак
- Прилика: Рецепт за сваки дан
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 4 особе.
- 100 г брашна
- 200 г црног лука
- 4 ком. јаја
- 200 мл млека
- 500 г свињског млевеног меса
- 1000 г тиквица

Za ovo tradicionalno grčko jelo potrebno vam je kilogram tikvica i pola kilograma mlevenog mesa. Tikvice oljuštite i isecite po dužini na listove. Svaku tikvicu uvaljajte u dva umućena i posoljena jajeta, zatim u brašno i pržite sa obe strane na vrelom ulju. Posebno ispržite dve glavice crnog luka, dodajte meso i pržite dok ne promeni boju. U vatrostalnu posudu ređajte red pohovanih tikvica, red mesa i završite ređanje tikvicama. Stavite u zagrejanu rernu da se peče. Kada je musaka napola pečena, umutite dva jajeta, pomešajte sa čašom mleka i prelijte preko musake. Vratite u rernu da se zapeče.
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт