• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Лако
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Грчка кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Мусака од карфиола
Лако
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • бибера
  • 100 г црног лука
  • 200 мл млека
  • 400 г карфиола
  • 500 г свињског млевеног меса
  • 15 г алевe паприке
  • 50 г пиринча
  • 1 ком. јајa
  • со
  • 100 г тост сир
Мусака од карфиола
Припрема

Oeperite šolju pirinča i obarite u nesoljenoj vodi: Vodite računa da se ne raskuva. Veću glavicu karfiola posebno obarite u posoljenoj vodi, pa izdelite na cvetiće. Seckani crni luk propržite na zagrejanom ulju, dodajte mleveno meso i nastavite sa prženjem. Kada meso promeni boju, posolite, pobiberite i pospite alevom paprikom. U podmazan sud ređajte red pirinča, red mesa, red karfiola i tako dok ne utrošite sav materijal. Šolju mleka i jaje umutite i prelijte preko musake. Kada musaka bude skoro gotova, po površini poređajte listove tost sira ili sira po vašem izboru.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак