• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Лешник торта са чоколадом

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Божићна трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Лешник торта са чоколадом
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 10 Порције +
  • 50 г црне чоколаде
  • 500 г крављег сира
  • 150 г чоколаде за кување
  • 1 ком. кора за торту
  • 100 г млевених лешника
  • 50 мл млека
  • 1 ком. кремфикса
  • 150 г шећера
  • 500 мл слатке павлаке
  • 100 г лешника
  • 2 ком. желатина
Лешник торта са чоколадом
Припрема

Подлогу за торту пресеците попречно на три дела, прву кору ставите у округли калуп и попрскајте је мешавином млека и екстракта лешника. Умутите слатку павлаку са кремфиксом, па је помешајте са сиром који сте претходно умутили са шећером и 100 г отопљене чоколаде. У смесу додајте отопљени желатин, промешајте и на крају убаците крупно рендану или сецкану преосталу чоколаду и млевене лешнике. Смесу излијте преко кора и добро охладите торту. Кад извадите торту из калупа, около је декоришите крупно млевеним лешницима, а одозго ренданом чоколадом.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак